Aripioare cu soia

Printeaza

Aripioare cu soia din: aripioare de pui, ketchup, miere, sos de soia, piper, usturoi, susan, arahide, boia, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 ceaşcă ketchup
  • 1 ceaşcă miere
  • 1 ceaşcă sos soia light
  • piper mozaic
  • 1 linguriţă boia afumată
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri susan negru
  • 1 ceaşcă arahide sau alune

 

Mod de preparare Aripioare cu soia:

Pentru marinată, se amestecă într-un bol ket-chupul cu mierea, sosul de soia, boiaua afumată, usturoiul dat pe răzătoarea fină, coaja rasă de lămâie şi piper proaspăt măcinat.

Se pun aripioarele de pui în sosul obţinut, având grijă să fie acoperite pe toate părţile cu sos, apoi se
acoperă bolul cu folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin o oră.

Apoi aripioarele se aşază în tava acoperită cu hârtie de copt şi se mai ung o dată cu sosul în care s-au marinat.

Se dau la cuptor cca 1 oră, timp în care se scot de mai multe ori şi se ung cu sos.

Spre final se presară pe aripioare susan negru şi alune sau arahide tocate mărunt, lăsând aripioarele la cuptor încă 5 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.