Aripioare cu sos dulce acrisor
PrinteazaAripioare cu sos dulce acrisor din: aripioare de pui, ulei, miere, lamaiae, ceapa, pasta de tomate, sos worchester, usturoi, nucsoara, morcovi, telina, sare, piper.
Ingrediente:
- 16 aripioare de pui
- 100 ml ulei
- 2 linguri miere
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- 1 lingurita pasta de tomate
- 2 linguri sos Worchester
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rasa nucsoara
- 3 morcovi
- 3 tulpini de telina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati aripioarele, parliti-le la flacara aragazului, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si presarati-le cu sare si piper.
Prajiti aripioarele in ulei la foc potrivit pana se rumenesc frumos pe toate partile, apoi scoateti-le pe un platou.
Turnati peste ele mierea si stropiti-le cu zeama de lamaie. Acoperiti-le cu un capac si pastrati-le la cald.
In grasimea ramasa de la prajitul aripioarelor caliti 2 minute ceapa tocata marunt.
Adaugati pasta de tomate, apoi morcovii si tulpinile de telina fierte si date pe razatoarea mica.
Puneti si o cana din zeama in care au fiert aceastea si lasa sosul sa fiarba la foc mic.
Dupa 10 minute puneti in sos aripioarele prajite si zeama ce s-a format in farfurie. Adaugati nucsoara si potriviti de sare si piper.
Lasati sa fiarba acoperit inca 5 minute. Serviti cate 4 aripioare la o portie si cu sos cald.
Aripioare cu sos dulce acrisor
Pofta buna!