Aripioare cu sos dulce acrisor

Printeaza

Aripioare cu sos dulce acrisor din: aripioare de pui, ulei, miere, lamaiae, ceapa, pasta de tomate, sos worchester, usturoi, nucsoara, morcovi, telina, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 16 aripioare de pui
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 2 linguri sos Worchester
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa nucsoara
  • 3 morcovi
  • 3 tulpini de telina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati aripioarele, parliti-le la flacara aragazului, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si presarati-le cu sare si piper.

Prajiti aripioarele in ulei la foc potrivit pana se rumenesc frumos pe toate partile, apoi scoateti-le pe un platou.

Turnati peste ele mierea si stropiti-le cu zeama de lamaie. Acoperiti-le cu un capac si pastrati-le la cald.

In grasimea ramasa de la prajitul aripioarelor caliti 2 minute ceapa tocata marunt.

Adaugati pasta de tomate, apoi morcovii si tulpinile de telina fierte si date pe razatoarea mica.

Puneti si o cana din zeama in care au fiert aceastea si lasa sosul sa fiarba la foc mic.

Dupa 10 minute puneti in sos aripioarele prajite si zeama ce s-a format in farfurie. Adaugati nucsoara si potriviti de sare si piper.

Lasati sa fiarba acoperit inca 5 minute. Serviti cate 4 aripioare la o portie si cu sos cald.

 

Aripioare cu sos dulce acrisor

Aripioare_cu_sos_dulce_acrisor

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.