Da aroma diminetilor tale cu gemurile si dulceturile noastre!
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Reteta zilei: Dulceata de visine
Gustul dulce, usor acrisor si aroma delicata au facut ca visinele sa fie numite vedetele verii. Pentru a duce aceste bucurii si in timpul iernii va invitam sa incercati dulceata de visine preparata cu fructe proaspat culese si fara conservanti. Ingrediente: 1 kg visine fara samburi 1 kg zahar Mod de…
Reteta zilei: Dulceata de cirese
Pe drept vorbind, dulceata de cirese este numita dulceata verii de catre majoritatea pofticiosilor. Pe o felie de paine cu unt sau ca umplutura pentru clatite, dulceata de cirese ocupa un loc de cinste in preferintele noastre. Ingrediente: 1,5kg cirese fara samburi 1 kg zahar sucul de la o lamaie Mod de…
Dulceata de piersici cu vanilie
Dulceata de piersici cu vanilie din: piersici, zahar, apa, lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: 1 kg piersici curatate de samburi 1 kg zahar 200 ml apa 1/2 lamaie 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Se aleg piersici sănătoase, bine coapte, dartari. Se curăţă de coajă şi se pun în apă de var sau…
Gem de caise cu levantica
Dulceaţă de cireşe si vişine
Dulceaţă de cireşe si vişine din: cirese, visine, zahar, mere, suc de lamaie, coniac. Ingrediente: 1,8 kg cirese (de preferinta negre) 500 g visine 1,2 kg zahar 2 mere 2 linguri suc de lamaie 100 ml grand Marnier (coniac cu aroma de portocale) Mod de preparare: Se scot samburii de la virese si visine.…
Retete zilei: Dulceata de cirese albe
Dulceata de cirese albe este una dintre cele mai aromate si fine dulceturi. Pentru a pastra aroma si culoarea cireselor albe aveti mai jos o metoda de conservare a fructelor care la prima vedere pare migaloasa, dar este usor de realizat. Urmati cu atentie pasii descrisi in reteta si veti obtine o dulceata deosebita de…