Arpacas cu mazare si parmezan
PrinteazaO reteta de arpacas cu mazare si parmezan din: bulion de legume, ulei de masline, ceapa, arpacas, vin alb, mazare, parmezan, sare si piper.
- 850 ml bulion de legume
- 2 lingurite ulei de masline
- 50 g ceapa, taiata fin
- 125 g arpacas
- 50 ml vin alb sau sherry
- 150 g mazare decongelata
- 2 linguri parmezan proaspat ras
- sare si piper negru
Mod de preparare:
Se pune o oala cu apa la fiert. Se incalzeste bulionul intr-o oala mica pana la punctul de fierbere. Intre timp se incinge, intr-o cratita mai mare, uleiul de masline, se adauga ceapa si se caleste la foc potrivit 5 minute, amestecand des, pana se inmoaie.
Se adauga arpacasul si se amesteca continuu 1-2 minute, pana cand arpacasul este bine calit. Se mareste flacara, se adauga vin sau sherry in tigaie si se fierbe la foc mic pana cand arpacasul a absorbit tot lichidul.
Se adauga un polonic de bulion fierbinte peste arpacas, amestecand continuu pana cand bulionul este absorbit. Se adauga in continuare cate un polonic de bulion, amestecand, iar spre sfarsit, se pune jumatate din cantitatea de mazare. Se amesteca des pana cand bulionul a fost absorbit, iar arpacasul este fiert al dente. Dureaza 35-45 de minute.
Intre timp se pune restul de mazare intr-un castron si se toarna 100 ml apa clocotita pe deasupra ele. Se lasa sa stea 1-2 minute, apoi se piureaza impreuna cu zeama folosind un blender sau un mixer.
Se inglobeaza piureul de mazare si parmezanul in arpacas chiar inainte de a se servi si se reincalzeste. Se adauga sare si piper dupa gust.
Arpacas cu mazare si parmezan
Pofta buna!