Arpacas cu prune afumate

Printeaza

Arpacas cu prune afumate din: prune, arpacas, ceapa, zahar, sare.

Ingrediente:Arpacas cu prune afumate

  • 1/4 kg prune
  • 1/4 kg arpacaş
  • 1 ceapă
  • 1 lingură cu zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi arpacaşul ca pe orez, îl spălaţi în 2-3 ape, îl lăsaţi în apă rece. Curăţaţi prunele de codiţe, le spălaţi, le lăsaţi în apă rece 1 oră pentru a pierde grnstul de fum.

Fierbeţi separat prunele 10 min, numai după ce aţi aruncat apa în care au stat, şi arpacaşul 1/2 oră.

Faceţi un sos de zahăr ars într-o cratiţă mai mare, puneţi prunele şi arpacaşul, săiraţi după gust şi fierbeţi la foc domol mâncarea împreună cu 1 ceapă tăiată în paitru (pe care o aruncaţi când serviţi) încă 1/2 oră.

Serviţi fără pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.