Arpacas cu prune afumate
PrinteazaArpacas cu prune afumate din: prune, arpacas, ceapa, zahar, sare.
- 1/4 kg prune
- 1/4 kg arpacaş
- 1 ceapă
- 1 lingură cu zahăr
- sare
Mod de preparare:
Alegeţi arpacaşul ca pe orez, îl spălaţi în 2-3 ape, îl lăsaţi în apă rece. Curăţaţi prunele de codiţe, le spălaţi, le lăsaţi în apă rece 1 oră pentru a pierde grnstul de fum.
Fierbeţi separat prunele 10 min, numai după ce aţi aruncat apa în care au stat, şi arpacaşul 1/2 oră.
Faceţi un sos de zahăr ars într-o cratiţă mai mare, puneţi prunele şi arpacaşul, săiraţi după gust şi fierbeţi la foc domol mâncarea împreună cu 1 ceapă tăiată în paitru (pe care o aruncaţi când serviţi) încă 1/2 oră.
Serviţi fără pâine.
Pofta buna!