Arpacas cu stafide si lămâie
PrinteazaArpacas cu stafide si lămâie din: ulei, ceapa, telina, arpacas, supa de legume, zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, piper, seminte de floarea soarelui, stafide si patrunjel.
- 2 linguri ulei
- 2 cepe tocate fin
- 2 tije de telina tocate fin
- 200 g arpacas spalat
- 600 ml supa de legume nesarat
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- oregano uscat
- piper
- 2 linguri seminte de floarea soarelui
- 4 linguri stafide
- patrunjel
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o cratiţă mare, adaugi ceapa şi ţelina şi le căleşti până devin rumene. Amesteci arpacaşul cu uleiul, torni supa şi adaugi coaja de lămâie, oregano şi piper.
Laşi să dea în clocot, reduci focul, acoperi cratiţa şi fierbi cam 40 de minute, până când arpacaşul este aproape fiert, între timp, prăjeşti seminţele de floarea-soarelui, amestecând des până capătă o culoare aurie, după care le pui pe o farfurie.
Amesteci zeama de lămâie şi stafidele cu arpacaşul şi acoperi din nou cratiţa. Iei de pe foc, laşi să se răcorească şi înglobezi uşor seminţele de floarea-soarelui şi pătrunjelul tocat în arpacaşul fiert. Serveşti preparatul imediat.
Arpacas cu stafide si lămâie
Pofta buna!