Arpacas cu dovleac si ierburi aromate
PrinteazaArpacas cu dovleac si ierburi aromate din: arpacas, dovleac, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel.
- 200 g arcapas
- 250 g dovleac
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 ceapa rosie medie
- 1 dovlecel mediu
- 3 catei de usturoi
- 150 g ciuperci proaspete
- busuioc, menta, patrunjel (proaspete sau uscate)
Mod de preparare:
Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece. După ce dă în clocot, se micşorează focul şi se fierbe până se înmoaie.
Se preîncălzeşte cuptorul. Dovleacul se curăţă, se taie cubulete, se amestecă cu 1 lingură de ulei şi se asezonează cu sare şi piper.
Se pune pe o tavă întinsă la cuptor, 15 minute. Se lasă deoparte.
Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiţă. Se toacă mărunt ceapa roşie, se aruncă în tigaie şi când se înmoaie se adaugă ciupercile tăiate felii, apoi dovlecelul curăţat de coajă şi tocat foarte mărunt.
Când legumele se înmoaie, se adaugă usturoiul tăiat fin.
După ce sucul din legume se evaporă, se adaugă arpatcaşul fiert şi se lasă pe foc rmic.
La final se adaugă dovleeacul şi ierburile tocate. Se mai lasă maximum 2 minute, la foc mic. Se poate servii cu brânză tofu alături.
Arpacas cu dovleac si ierburi aromate
Pofta buna!