O reteta delicioasa de arpacas cu: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel.
Ingrediente:
200 g arpacaş
250 g dovleac
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
1 ceapă roşie medie
1 dovlecel mediu
3 căţei de usturoi
150 g ciuperci proaspete busuioc
mentă
pătrunjel (proaspete sau uscate)
Mod de preparare:
Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece. După ce dă în clocot, se micşorează focul şi se fierbe până se înmoaie.
Se preîncălzeşte cuptorul. Dovleacul se curăţă, se taie cubulete, se amestecă cu 1 lingură de ulei şi se asezonează cu sare şi piper. Se pune pe o tavă întinsă la cuptor, 15 minute. Se lasă deoparte.
Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiţă. Se toacă mărunt ceapa roşie, se aruncă în tigaie şi când se înmoaie se adaugă ciupercile tăiate felii, apoi dovlecelul curăţat de coajă şi tocat foarte mărunt.
Când legumele se înmoaie, se adaugă usturoiul tăiat fin.
După ce sucul din leguime se evaporă, se adaugă arpatcaşul fiert şi se lasă pe foc mic.
La final se adaugă dovleeacul şi ierburile tocate. Se miai lasă maximum 2 minute la foc mic.
Sarmale de post cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 500 g rosii verdeata 100 ml ulei 1 cana cu arpacas suc de rosii frunze de vita de vie sare piper 1 […]
Curcan cu arpacas din: pulpe de curcan, arpacas, ceapa, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan 1 cană arpacaş 3 căni supă de legume sau de pasăre 3 cepe 3 căţei usturoi zdrobiţi 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui busuioc sare piper lămâie Mod de preparare: Speli pulpele, le dai cu […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.