Arpacas cu dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de arpacas cu: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel.

Ingrediente:

  • 200 g arpacaş
  • 250 g dovleac
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roşie medie
  • 1 dovlecel mediu
  • 3 căţei de usturoi
  • 150 g ciuperci proaspete busuioc
  • mentă
  • pătrunjel (proaspete sau uscate)

 

Mod de preparare:

Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece. După ce dă în clocot, se micşorează focul şi se fierbe până se înmoaie.

Se preîncălzeşte cuptorul. Dovleacul se curăţă, se taie cubulete, se amestecă cu 1 lingură de ulei şi se asezo­nează cu sare şi piper. Se pu­ne pe o tavă întinsă la cuptor, 15 minute. Se lasă deoparte.

Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiţă. Se toacă mărunt ceapa roşie, se aruncă în ti­gaie şi când se înmoaie se adaugă ciupercile tăiate fe­lii, apoi dovlecelul curăţat de coajă şi tocat foarte mărunt.

Când legumele se în­moaie, se adaugă usturoiul tăiat fin.

După ce sucul din leguime se evaporă, se adaugă arpatcaşul fiert şi se lasă pe foc mic.

La final se adaugă dovleeacul şi ierburile tocate. Se miai lasă maximum 2 mi­nute  la foc mic.

Se poate servii cu brânză tofu alături.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale de post cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 500 g rosii verdeata 100 ml ulei 1 cana cu arpacas suc de rosii frunze de vita de vie sare piper 1 […]

 

Curcan cu arpacas

Curcan cu arpacas din: pulpe de curcan, arpacas, ceapa, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan 1 cană arpacaş 3 căni supă de legume sau de pasăre 3 cepe 3 căţei usturoi zdrobiţi 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui busuioc sare piper lămâie   Mod de preparare: Speli pulpele, le dai cu […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.