Arpacas cu prune
PrinteazaArpacas cu prune din: prune, arpacas, ceapa, zahar, sare.
- 250 g prune
- 250 g arpacaş
- 1 ceapă
- 1 lingură cu zahăr
- sare
Mod de preparare:
Alegeţi arpacaşul ca pe orez, spălaţi-l în 2-3 ape, lăsaţi-l în apă rece.
Curăţaţi prunele de codiţe, spălaţi-le, lăsaţi-le în apă rece 60 minute pentru a pierde gustul de fum. Fierbeţi separat prunele 10 minute, numai după ce aţi aruncat apa în care au stat, şi arpacaşul 30 minute.
Faceţi un scos de zahăr ars într-o cratiţă mai mare, puneţi prunele şi arpacaşul, săraţi după gust şi fierbeţi la foc domol mâncarea împreună cu 1 ceapă tăiată în patru (pe care o aruncaţi la final) încă 30 minute.
Pofta buna!