Arpagic caramelizat

Printeaza

Arpagic caramelizat din: arpagic, usturoi, rozmarin, vin rosu sec, zahar brun, otet balsamic, ulei de masline, piper, sare.

Ingrediente:Arpagic caramelizat

  • 250 g arpagic
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2 linguri cu zahar brun
  • 2 linguri cu otet balsamic
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Adaugă uleiul de măsline, crenguţa de rozmarin, zahărul şi un praf de sare şi piper.

Lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.

Curăţă arpagicul şi usturoiul şi aşază-le într-un vas termorezistent. Toarnă sosul si acoperă vasul.

Dă la cuptor, la foc moderat, 20 de minute. Indepărtează capacul si lasă 5-10 minute ca să se caramelizeze puţin.

Această garnitură uşor dulceagă este perfectă alături de carne albă.

 

Arpagic caramelizat

Arpagic_caramelizat

Pofta buna!

 

 

 

 

Pui cu Arpagic și Sos de Soia

Pui cu Arpagic și Sos de Soia

Pui cu Arpagic și Sos de Soia din: piept de pui, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia, miere, arpagic, seminte de susan, orez sau taitei de orez. Bucățile de pui sunt gătite într-un sos delicios de soia, usturoi și ghimbir, iar arpagicul proaspăt adaugă o notă crocantă și aromată. Acest fel de mâncare […]

Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână

Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână

Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână din: cartofi, arpagic, smantana, bacon, unt, sare, piper, marar. Un preparat simplu și reconfortant care aduce împreună textura crocantă a cartofilor, aroma subtilă a arpagicului și cremozitatea smântânii. Această rețetă este o alegere excelentă pentru a însoți carnea, dar poate fi și un preparat principal în sine. Reteta Cartofi […]

Omletă cu Arpagic și Brânză Feta

Omletă cu Arpagic și Brânză Feta

Omletă cu Arpagic și Brânză Feta din: oua, arpagic, branza feta, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Omleta este o opțiune delicioasă pentru micul dejun sau o gustare sățioasă. Arpagicul proaspăt adaugă o notă de prospețime, în timp ce brânza Feta conferă un gust sărat și cremos. Această omletă se prepară rapid și […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.