Arpagic cu carne
PrinteazaArpagic cu carne
- 1 kg carne
- 1 lingură untură
- 1 ceapă
- 500 g arpagic
- 1 lingură bulion de roşii
- 1 păhărel vin
- 1 foaie de dafin
- 2 căţei de usturoi
- puţin oţet
- 1- 2 roşii
Mod de preparare:
Alegem carne de la coaste, o tăiem în bucăţi şi o punem într-o cratiţă cu untură şi cu o ceapă tăiată mărunt. Prăjim bine, punem sare şi piper. Adăugăm bulionul de roşii, vinul, o ceaşcă de apă clocotită. Amestecăm bine şi lăsăm să fiarbă încet.
Curăţăm arpagicul şi îl prăjim într-o tigaie cu puţină grăsime. Cand s-a muiat puţin, îl turnăm în cratiţa cu came. Punem foaia de dafin şi usturoiul Adăugăm puţin oţet. Aşezăm deasupra roşiile tăiate în două şi fără seminţe. Dăm mancarea la cuptor şi lăsăm să fiarbă încet, pînă scade.
Pofta buna!
V-a placut?