Arpagic cu pulpa de miel
PrinteazaO reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie, arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare.
- 1 pulpa de miel
- 1 lamaie mare
- 200 g arpagic
- 1 cutie de rosii decojite
- 1 lingurita boia dulce
- cateva frunze de tarhon, busuioc,
- 4 catei de usturoi
- ulei de masline
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Speli pulpa de miel, o freci bine cu lamaia si presari putina boia dulce. Amesteci bine frunzele de tarhon cu busuioc, tocate marunt, cu usturoiul zdrobit, sare, piper si circa 6 linguri de ulei de masline.
Asezi pulpa intr-o tava si o stropesti cu amestecul de condimente. Dai tara la cuptor si o lasi pana se fragezeste carnea. Din cand in cand stropesti carne cu sosul format in tava.
Spre final adaugi arpagicul si rosii zdrobite. Presari apoi patrunjelul si servesti mancarea cu garnitura de cuscus. Pentru garnitura de cuscus folosesti 1 masura de apa sarata si 1 masura de cuscus. Lasi sa fiarba timp de 5 minute si apoi cu ajutorul formelor, faci diverse modele din cuscus.
Arpagic cu pulpa de miel
Poftă bună!