Frigarui de scoici cu arpagic din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic. Ingrediente: 2-3 crenguţe de tarhon 1/2 legătură de pătrunjel 2 căţei de usturoi 3 cepe mici 3 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 20 scoici Saint Jacques scoase din cochilie 400 […]
Arpagicul
PrinteazaArpagicul creşte cam peste tot în emisfera nordică, inclusiv în ţinuturile friguroase, cum sunt Siberia, Suedia şi America de Nord.
Romanii au adus arpagicul în Europa de Vest, unde erau condiţii prielnice, iar acum acesta este una dintre cele mai cunoscute şi uşor de cultivat plante de grădină.
In trecut, arpagicul era cunoscut ca „fratele mai mic al cepei”, datorită unui gust asemănător, dar mai slab. Este bogat în vitamina C şi fier, fiind considerat foarte nutritiv şi excelent pentru circulaţia sângelui. Arpagicul stimulează apetitul şi ajută la digestie.
Arpagicul are o uşoară aromă de ceapă, care poate fi cel mai bine păstrată dacă tăiaţi frunzele şi le adăugaţi crude în mâncare, înainte ca uleiurile să se evapore.
Folosiţi-l în salată şi în supe pentru a obţine un gust asemănător cepii, dar mai slab; poate fi folosit şi în sosuri, şi ca garnitură. Adăugaţi arpagic la legume, peşte, salate, cartofi copţi şi mâncăruri care conţin ouă.
Ca garnitură, se potriveşte cu pătrunjelul tocat pentru a da culoare şi o aromă proaspătă.
Arpagicul se păstrează bine şi uscat, dar aroma e mai slabă decât în cazul celui proaspăt. Păstraţi frunzele închise ermetic intr-un recipient sau într-o pungă, în congelator, timp de câteva zile.
Arpagicul
Savurati!
poate iti place si:
Midii cu arpagic
Midii cu arpagic din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 arpagic mare 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru chorizo 3/4 pachet unt 3/4 ceasca vin alb sec năut 3 cesti spanac proaspăt midii 2 linguri arpagic proaspat 2 […]
Pofta buna!