Arroz con coco
PrinteazaArroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba.
In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi presresat bine, pentru a se extrage din el laptele, ce este apoi strecurat. Miezul de cocos se fierbe bine, pentru a scoate din el uleiul, care este adăugat la zeama în care se fierbe orezul cu bobul scurt. La orez se adaugă zahăr, apoi acest amestec este lăsat sa fiarbă aprcproximativ 30 de minute, astfel încât apa să fie absorbită complet.
Un fel mai simplu de a pregăti acest desert delicios constă în fierberea orezului în lapte de cocos cumpărat din magazin, amestecat cu lapte integral şi cu miez de nucă de cocos marunţit. Ca ingredient aromatic se poate folosi coaja de lămâie. Orezul se fierbe la foc mic timp de o oră, el devenind cleios pe măsură ce absoarbe laptele.
Cand e gata, în orez se adaugă frişca lichidă. Inainte de fi servită, budinca se presară cu scorţişoară măcinată sau stafide.
Arroz con coco
Pofta buna!
Vreau si eu budinca din asta