Aspic alb cu flori de chitra

Printeaza

Aspic alb cu flori de chitra din: picioare de viţel, cuisoare, piper, scorţişoară întreagă, zahar fin, praf de mosc sau de ambră, fiori de chitră, suc de migdale, apă de trandafiri.

 

Ingrediente: Aspic_alb_cu_flori_de_chitra

  • 8 picioare de viţel
  • cuişoare
  • 15 g de piper
  • 30 g de scorţişoară întreagă
  • 1/2 kg de zahăr fin
  • 1 praf de mosc sau de ambră
  • 2 fiori de chitră
  • sucul de la 1 kg de migdale presate
  • puţină apă de trandafiri

Mod de preparare:

Iei opt picioare de viţel, picioarele din faţă, le pui într-un vas de piatră cu apă şi puţină sare, adăugând cuişoare, 15 g de piper şi 30 g de scorţişoară întreagă.

Când vezi că fiertura a căpătat miros, scoţi ingredientele ca să nu-i dea şi culoare.

După ce scade la jumătate, o treci prin sită presând bine toată zeama şi vei adăuga 1/2 kg de zahăr fin, un praf de mosc sau de ambră, după gust, două fiori de chitră, apoi vei strecura de trei sau patru ori până va deveni limpede.

Vei adău­ga sucul de la 1 kg de migdale presate şi puţină apă de trandafiri.

Răcindu-se, băutura va deveni ca laptele, iar astfel purificată, va fi nobilă fără alt fel de ornament, şi toată lumea se va înşela, crezând că e vorba de un produs, lactat.

Aspic alb cu flori de chitra

Aspic_alb_cu_flori_de_chitra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.