Aspic asortat cu 3 umpluturi
PrinteazaAspic asortat cu 3 umpluturi din: praz, paine neagra, branza de vaci, boia dulce, boia iute, sare, smantana, gelatina, branza topita, unt, piper, ceapa verde si usturoi.
Ingrediente:
- 1 fir praz
- 6-8 felii de paine neagra
umplutura 1:
- branza de vaci
- 2 lingurite boia dulce
- 1 praf de boia iute
- sare
- 1 lingura smantana
- 3 linguri gelatina dizolvata
umplutura 2:
- 300 g branza topita
- 100 g unt
- piper
- sare
- 2 linguri ceapa verde taiata rondele
- 1 lingura gelatina dizolvata
pentru umplutura 3:
- 250 g branza de vaci
- 50 g branza topita
- piper
- sare
- 1/2 catel de usturoi
- 1 lingura gelatina dizolvata
Mod de preparare:
curăţă prazul şi se aşază într-o oală; se opăreşte cca 3 min. în apă cu sare.
trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie.
tapetează o formă de chec cu folie transparentă şi se aşază înăutru fâşiile de praz, suprapuse, astfel încât să se reverse peste marginile formei.
Umplutura 1: se freacă brânza de vaci cu boia, chili şi sare; se încorporează smântână, iar în final se înglobează gelatina.
aşază pe fundul formei şi se nivelează. Se acoperă cu felii de pâine, care se încrustează uşor în umplutură.
Umplutura 2: se amestecă brânza topită cu unt şi ceapă verde, sare şi piper.
înglobează gelatina şi se repartizează într-un strat uniform peste feliile de pâine; se nivelează şi se acoperă cu alte felii de pâine.
Umplutura 3: se amestecă brânza de vaci cu usturoi, gelatina, sare şi piper.
aşază pe stratul de pâine, se nivelează şi se pliază deasupra frunzele de praz care atârnau în afara formei.
înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider peste noapte.
scoate apoi din formă şi se îndepărtează folia. Se taie aspicul felii.
Pofta buna!