Ganache de ciocolată este o rețetă clasică și versatilă care poate fi folosită în multe moduri, precum glazură pentru torturi sau prăjituri, umplutură pentru praline sau ca strat de acoperire pentru trufe. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%) 200 […]
Aspic de capsuni, mure si afine
PrinteazaAspic de capsuni, mure si afine din: căpşuni, mure, grepfrut roşu, zahăr, păstaie vanilie, gelatină.
Ingrediente:
- 10 căpşuni
- 4 linguri mure
- 4 linguri afine
- un grepfrut roşu
- 60 g zahăr
- o păstaie vanilie
- 4 foi gelatină
Mod de preparare:
Foile de gelatină se pun în apă rece să se înmoaie. între timp, 100 ml apă, zahărul şi păstaia de vanilie se pun pe foc.
lasă siropul 2 minute pe foc, se scoate păstaia si se adaugă gelatina scursă de apa în exces.
amestecă pentru a se topi si se adaugă sucul de grepfrut.
Câpunile se spală si se taie în patru, repartizându-le în forme individuale. adaugă murele si afinele.
toarnă sucul, se acoperă formele cu folie de aluminiu si se dau la frigider pentru 6 ore.
Aspic de capsuni, mure si afine
Pofta buna!
este o abordare nutrițională care implică reducerea aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi sănătoase și proteine. Scopul principal al dietei este inducerea unei stări metabolice numite cetoză, în care organismul folosește grăsimile ca sursă principală de energie în locul […]