Aspic cu legume si tacamuri de curcan
PrinteazaAspic cu legume si tacamuri de curcan din: tacamuri de curcan, gelatina, morcovi, sparanghel, coniac, piper, sare.
Ingrediente:
- 1,5 kg tacamuri de curcan
- gelatină
- 500 g morcovi mititei fierţi
- 3-4 legături sparanghel proaspăt
- 20 ml coniac
- 10 boabe piper
- sare
Mod de preparare:
Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru a se limpezi. Adaugă coniacul, gelatina dizolvată.
Opăreşte sparanghelul în apă clocotită în care adaugă picături de lămâie pentru a-şi păstra culoare. Rupe cu mâna sparanghelul şi îndepărtează partea lemnoasă.
Aşază în forme un strat de sparanghel, unul de morcovi. Repetă operaţiunea până termini toate legumele. Toarnă aspicul limpezit şi lasă la rece până a doua zi.
Poftă bună!