Aspic cu portocale

Printeaza

Aspic cu portocale din: picioare de porc, slanina de sorici, morcovi, gelatina, portocale, smochine, sare.

Ingrediente:Aspic cu portocale

  • 1 kg picioare de porc
  • 1 kg slănină cu şorici
  • 2 morcovi
  • 1 pliculeţ cu gelatină
  • 4 portocale
  • 6-8 smochine
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi adună spuma mereu.

Adaugă morcovii întregi şi lasă să fiarbă până obţii o supă con­centrată. între timp, tapetează fundul şi pereţii unei tăvi de cozonac cu pulpa de la portocale. Acoperă totul cu gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe plic.

Lasă la rece să se întărească. Apoi aşază slănina tăiată în fâşii. Printre ele pune câteva smochine. Toarnă deasupra supa strecurată bine. Lasă totul la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.