Aspic cu portocale
PrinteazaAspic cu portocale din: picioare de porc, slanina de sorici, morcovi, gelatina, portocale, smochine, sare.
- 1 kg picioare de porc
- 1 kg slănină cu şorici
- 2 morcovi
- 1 pliculeţ cu gelatină
- 4 portocale
- 6-8 smochine
- sare
Mod de preparare:
Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi adună spuma mereu.
Adaugă morcovii întregi şi lasă să fiarbă până obţii o supă concentrată. între timp, tapetează fundul şi pereţii unei tăvi de cozonac cu pulpa de la portocale. Acoperă totul cu gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe plic.
Lasă la rece să se întărească. Apoi aşază slănina tăiată în fâşii. Printre ele pune câteva smochine. Toarnă deasupra supa strecurată bine. Lasă totul la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.
Poftă bună!