Aspic de curcan cu morcov

Printeaza

Aspic de curcan cu morcov din: aripi de curcan, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, piper negru boabe, gelatina, sare, sfeclă roşie fiartă, iaurt grecesc, ulei de măsline, otet de mere cu miere.

 

Ingrediente:

  • 3 aripi de curcan
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • piper negru boabe
  • 1 plic de gelatină
  • sare

Ingrediente pentru sos:

  • 1 sfeclă roşie fiartă
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de oţet de mere cu miere

 

Mod de preparare:

Parleşte, curăţă şi spală toate bucăţile de carne. Pune-le la fiert într-o oală mare, în 3 l de apă rece cu sare.

Adu­nă spuma când se formează. Adaugă foile de dafin, ceapa şi piperul. Ţine la fiert două ore.

Cu 30 de minute înain­te de lua de pe foc, adaugă morcovul.

Scoate carnea, las-o la răcorit, iar în supa rămasă, pune usturoiul zdrobit, fierbe-l zece minute, apoi strecoară, înmoaie gelatina şi adaug-o în supa caldă (nu fierbinte).

Pune fâşii de car­ne şi de morcov fiert în boluri mici. Toarnă supa şi dă la rece trei ore.

Pentru sos, amestecă sfecla pasată cu iaurt, oţet şi ulei de măsline. Ornează răcitura cu mărar şi rondele de castra­vete. Serveşte pe pat de salată verde.

 

Aspic de curcan cu morcov

Aspic_de_curcan_cu_morcov

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.