Aspic de curcan cu morcov
PrinteazaAspic de curcan cu morcov din: aripi de curcan, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, piper negru boabe, gelatina, sare, sfeclă roşie fiartă, iaurt grecesc, ulei de măsline, otet de mere cu miere.
Ingrediente:
- 3 aripi de curcan
- 1 morcov mare
- 2 cepe mari
- 2 foi de dafin
- 2 căţei de usturoi
- piper negru boabe
- 1 plic de gelatină
- sare
Ingrediente pentru sos:
- 1 sfeclă roşie fiartă
- 100 g iaurt grecesc
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de oţet de mere cu miere
Mod de preparare:
Parleşte, curăţă şi spală toate bucăţile de carne. Pune-le la fiert într-o oală mare, în 3 l de apă rece cu sare.
Adună spuma când se formează. Adaugă foile de dafin, ceapa şi piperul. Ţine la fiert două ore.
Cu 30 de minute înainte de lua de pe foc, adaugă morcovul.
Scoate carnea, las-o la răcorit, iar în supa rămasă, pune usturoiul zdrobit, fierbe-l zece minute, apoi strecoară, înmoaie gelatina şi adaug-o în supa caldă (nu fierbinte).
Pune fâşii de carne şi de morcov fiert în boluri mici. Toarnă supa şi dă la rece trei ore.
Pentru sos, amestecă sfecla pasată cu iaurt, oţet şi ulei de măsline. Ornează răcitura cu mărar şi rondele de castravete. Serveşte pe pat de salată verde.
Aspic de curcan cu morcov
Pofta buna!