Aspic de carne cu legume
PrinteazaAspic de carne cu legume din: pui, morcovi, ceapa, ulei de masline, vin, picior de vita, patrunjel, marar, cimbru, ardei gras, busuioc, otet, zahar tos, sare, piper.
- un pui
- 500 g morcovi
- două cepe
- 120 ml ulei de măsline
- un litru vin alb sec
- un picior de vită
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- 4 fire cimbru
- 600 g ardei gras
- două fire busuioc verde
- 50 ml oţet
- 5 g zahăr tos
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se pune la fiert piciorul de vacă, se spumează apoi se continuă fierberea. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Ceapa se curăţă, se spală, se taie peştişori şi se pune lângă morcovi.
Se încinge jumătate din ulei, se pun legumele tăiate, se călesc cinci minute apoi se pun în apa în care a fiert piciorul de vită. Se adaugă puiul tăiat bucăţi, legumele călite, se condimentează, se adaugă jumătate din pătrunjel, mărar şi cimbru.
Se toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu 40-45 de minute. Se scot legumele şi carnea din oală, se taie bucăţele şi se lasă să se răcească, inclusiv supa.
Se toarnă puţină supă în forme de silicon, se lasă să se răcească complet, se introduc zece minute în congelator, apoi se pun deasupra legumele şi carnea.
Se toarnă restul de supă, se lasă la răcit, se introduc în frigider şi se lasă minimum trei ore.
Aspic de carne cu legume
Pofta buna!