Aspic de curcan cu usturoi
PrinteazaAspic de curcan cu usturoi din: piept de curcan, aripi de curcan, morcovi, usturoi, boabe de piper, condiment, sare, gelatina, rodie, castraveciori acri.
- 1 kg piept de curcan file
- 2 aripi de curcan
- 2 mocovi
- 4-5 catei de usturoi
- boabe de piper
- condiment din legume uscate
- sare
- 2 plicuri (20 g) gelatina
- 1/2 rodie si 2-3 castraveciori acri pentru decor
Mod de preparare:
Speli carnea de curcan şi o pui la fiert la foc mic, astfel încât apa să depăşească nivelul cărnii cu aproximativ 10 cm. Aduni spuma care se formează de câte ori este nevoie. Adaugi apoi morcovii şi ceapa curăţate şi spăla-te, boabele de piper şi condimentul din legume uscate.
După ce a fiert carnea, strecori zeama şi adaugi în ea gelatina pe care, în prealabil, ai lăsat-o să se înmmoaie timp de 10 minute. Adaugi usturoiul curăţat şi zdrobit. Strecori din nou zeama şi o sărezi după gust. Repartizezi în castronele carnea desprinsă de pe oase şi cubuleţe de piept de curcan.
Aşezi în castronele, cât mai estetic, morcovii şi cas-traveţii muraţi, tăiaţi în dife-rite forme. Acoperi totul cu zeama pregătită şi laşi aspicul la rece pentru 3-4 ore. Inainte de a-l aduce la masă, scufunzi vasul pentru 10 secunde în apă caldă şi treci uşor cu lama cuţitului pe margini.
Tai aspicul în formă, acoperi vasul cu o farfurie şi răs-torni aperitivul. Aduci la masă aspicul alături de rodie.
Aspic de curcan cu usturoi
Pofta buna!