Aspic de curcan
PrinteazaO reteta delicioasa de aspic din: carne de curcan, morcov, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, piper boabe, sare, otet.
- 1 aripă de curcan
- 2 gâturi de curcan
- 1/2 piept de curcan
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ţelină apio
- 1 ardei gras
- 4-5 căţei de usturoi
- 10 boabe de piper
- 1 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu oţet
Mod de preparare:
Spală carnea de curcan şi pune-o la fiert (apa să fie cu 4 cm deasupra cărnii). Adună spuma ori de câte ori este nevoie. Pune sarea, morcovii, ceapa, tijele de apio şi boabele de piper.
Lasă la fiert aproximativ patru ore, la foc mic. înainte de a opri focul, pune două linguri din zeamă într-un bol şi bagă în frigider. Dacă se încheagă, adaugă oţetul, usturoiul zdrobit şi potriveşte gustul de sare.
Strecoară zeama şi repartizează în vasele de yena carnea desprinsă de pe oase şi tăiată cubuleţe, morcovii rondele, tijele de apio şi ardeiul proaspăt tăiat cubuleţe. Acoperă totul cu zeama în care au fiert şi lasă la rece.
Aspic de curcan
Pofta buna!