Aspic de fructe de mare
PrinteazaAspic de fructe de mare din: fructe de mare, rechin, gelatina, portocala, mandarina, limeta, unt, verdeata, piper, sare.
- 200 g cockteil de fructe de mare congelate
- 4 cotlete de rechin
- 1 plic cu gelatină
- 1 portocală
- 1 mandarină
- 1 limetă
- 1 lingură cu unt
- verdeaţă pentru decor
- piper negru boabe
- piper roşu boabe
- 1 foaie de dafin
- sare
Mod de preparare:
Pune peştele la fiert în apă cu sare, piper boabe şi o foaie de dafin. Lasă pe foc până zeama devine lipicioasă. Adaugă cockteil-ul de fructe de mare, aşa congelat şi lasă 10-15 minute.
Scoate fructele de mare şi trage-le 3 minute în unt încins, apoi lasă-le la răcit. Scoate şi feliile de peşte.
Prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet, amestecă cu zeama de peşte, apoi pune în vase creveţi, decor, o felie de peşte, toarnă zeama şi dă la rece.
Serveşte numai după ce zeama s-a închegat bine.
Aspic de fructe de mare
Pofta buna!