Aspic de legume si piept de pui
PrinteazaAspic de legume si piept de pui din: oua, mazare, fasole verde, morcovi, piept de pui, supa de legume, gelatina si sare.
- 6 oua
- 150 g mazare
- 150 g fasole verde
- 125 g morcovi
- 200 g piept de pui
- 500 ml supa de legume
- 10 g gelatina granule
- sare
Mod de preparare:
Spăla ouăle, iar la un capăt, faci cu grijă o gaură de circa 2 cm diametru, înlăturând uşor capacul. Le golesti într-un vas, speli cojile şi le las să se usuce. Intre timp, pune la fiert în vase separate pieptul de pui, morcovii, mazărea şi fasolea verde, în apă cu sare. Le scurgi, le lasi să se răcorească, apoi le tai în cubulete potrivit de mari.
Pune gelatina la înmuiat în patru linguri cu supă de legume vreo zece minute, o topesti la bain-marle şi o torni în restul de supă fierbinte. Amesteca cu grijă şi lasa să se răcorească. Torni câte o lingură din supă în cojile de ou. Bagi cu grijă câteva cubuleţe de pui şi legume şl le acopări cu supa.
Le aşezi în suportul de ouă din frigider şi le scoti a doua zi, când le decojesti cu mare grijă, astfel încât să nu strici aspectul aspicului.
Aspic de legume si piept de pui
Pofta buna!
Aspicul de legume arata delicios