Aspic dulce cu ciuperci si sos Tabasco
PrinteazaAspic dulce cu ciuperci si sos Tabasco din: gelatină granulată, suc de roşii, zahăr, sare, gin, sos picant Tabasco, dovlecei, ţelină, ciuperci,suc de lămâie, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 5 g gelatină granulată
- 250 ml suc de roşii
- 1 praf zahăr
- sare
- 1 cl gin
- sos picant Tabasco
- 100 g dovlecei
- un fir ţelină
- 50 g ciuperci
- 1 lingură suc de lămâie
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Se amestecă sucul de roşii cu zahăr, sare, gin şi sos picant.
Gelatina se dizolvă în 3 linguri cu suc de roşii şi se încorporează în restul de suc.
Se lasă la rece până ce compoziţia începe să se întărească.
Dovleceii, ţelina şi ciupercile se taie cubuleţe. Se amestecă împreună cu suc de lămâie, sare şi piper şi se înglobează în compoziţia de roşii.
Se aşază în 2 forme clătite cu apă rece şi se dă la frigider 2 ore. Formele se introduc în apă rece şi se răstoarnă.
Aspic dulce cu ciuperci si sos Tabasco
Pofta buna!