Aspic fantezie cu sparanghel
PrinteazaO reteta de aspic fantezie cu sparanghel din: sparanghel, oua, supa de legume, gelatina si sare.
- 10 fire sparanghel
- 5 oua fierte
- 500 ml supa de legume
- 20 g gelatina
- sare
Mod de preparare:
Curăţă sparanghelul, taie-l, iar partea lemnoasă pune-o la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiert, adaugă vârfurile, înmoaie gelatina în 100 ml de apă, timp de cinci minute. Adaugă uşor supa fierbinte şi amestecă până când se dizolvă gelatina.
Pregăteşte două boluri şi toarnă în ele câteva linguri cu gelatină. Lasă la răcorit, timp în care păstrezi restul de gelatină la bain-marie. Pune felii de ou fiert şi bastonaşe de sparanghel (vertical).
Acoperă cu restul de gelatină şi lasă la rece. Serveşte aspicul răsturnat pe farfurii decorate cu salată.
Aspic fantezie cu sparanghel
Pofta buna!