Aspic de fructe de padure cu vin
PrinteazaO reteta de aspic de fructe de padure cu vin din: fructe de padure, vin, foi de gelatina, zahar, menta, zahar si frisca.
- 400 g amestec de fructe de padure
- 300 ml de vin de desert
- 4 foi de gelatina
- 200 g zahar
- 15 g de menta proaspata
- 150 g zahar
- frisca si fruze de menta proaspata, pentru decor
Mod de preparare:
Aşază fructele de pădure într-un bol împreună cu zahărul şi menta şi lasă-le deoparte timp de 20 de minute. Incălzeşte vinul la aproximativ 80 C. Inmoaie foile de gelatină în apă rece, apoi stoarce-le bine. Adaugă-le peste vinul cald şi lasă gelatina să se dizolve.
Aşază fructele de pădure în forme, toarnă deasupra amestecul de vin şi lasă-le la frigider până se întăresc. Serveşte aspicul cu frişcă şi frunze de mentă proaspătă.
Aspic de fructe de padure cu vin
Pofta buna!