Oua cu legume in aspic din: oua, ceapa, sunca, ardei, broccoli, legume, maioneza, gelatina, otet, sare, salata. Ingrediente: 5 ouă fierte tari 1 ceapă 200 g şuncă un ardei gras roşu 100 g broccoli 250 g legume congelate (mazăre, morcov, porumb) 250 g maioneză gelatină 2 linguri oţet sare salată Mod de preparare: Curăţă ouăle […]
Aspic cu porumb si broccoli
PrinteazaAspic cu porumb si broccoli din: mazare, morcov, ardei gras, porumb, supa de legume, gelatina, sare.
- 150 g mazare
- 150 g morcov
- 1 ardei gras
- 1/2 broccoli
- 100 g porumb
- 500 ml supa de legume
- 10 g gelatina granule
- sare
Mod de preparare:
Rupe broccoli în buchetele, taie morcovii şi ardeiul gras în cubulete.
Opăreşte legumele în apă 5-10 minute. Separat, pune gelatina la hidratat în patru linguri cu supă de legume, las-o zece minute, apoi dizolv-o la bain-marie.
Ai grijă să nu fiarbă, pentru că-şi pierde din proprietăţi! Amestecă gelatina dizolvată cu restul de supă fierbinte.
Pune legumele scurse în forme mici de silicon. Toarnă aspicul răcorit şi dă la rece până a doua zi.
Dacă nu ai forme, pune aspicul în castronele sau pahare mici de plastic, După ce s-au închegat, răstoarnă-le pe un platou.
Aspic cu porumb si broccoli
Pofta buna!
poate iti place si:
Oua cu legume in aspic
Pofta buna!
Aspicul asta merita incercat