Aspic de pui cu lamaie

Printeaza

Aspic de pui cu lamaie din: piept de pui, pulpe de pui, gelatina, morcov, telina, cimbru, migdale, usturoi, lamaie, ceapa murata, salata, dafin, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • două piepturi de pui
  • două pulpe de pui
  • 20 g gelatină alimentară
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • două crenguţe de cimbru
  • 100 g migdale
  • 3 căţei de usturoi
  • două lămâi
  • 250 g ceapă murată
  • 250 g amestec salată
  • o frunză de dafin
  • 30 ml oţet balsamic
  • 60 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lămâile se spală, se rade coaja galbenă şi se pune într-un bol cu apă şi puţină sare. Morcovul şi ţelina se curăţă, se taie în bucăţi şi se pun la fiert în doi litri de apă.

După zece minute se adaugă carnea de pui, se condimentează, se adaugă frunza de dafin, cimbru şi se lasă să fiarbă 30-45 de minute.

scot legumele într-un bol împreună cu carnea de pui. curăţă carnea de pe oase, se taie bucăţele şi se pune lângă legume. Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece, se lasă să se umfle apoi se pune în supa fierbinte.

presară cimbru, usturoiul pisat şi migdalele tocate mărunt.

Se verifică de gust, se pun felii subţiri de lămâie într-o tavă, se toarnă puţină supă şi se lasă să se întărească.

aşază bucăţi de carne, se toarnă restul de supă şi se aşază din nou felii de lămâie.

lasă complet să se răcească, apoi se introduce la rece minimum cinci ore.

 

Aspic de pui cu lamaie

Aspic_de_pui_cu_lamaie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.