Aspic cu pui
PrinteazaAspic cu pui din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, telina, mazare, gelatina, piper boabe, foi de dafin, patrunjel, salata verde, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 1 pui
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 telina
- 150 g mazare
- 5 foi de gelatina
- piper boabe
- 4 foi de dafin
- patrunjel
- salata verde
- lamaie
- sare
Mod de preparare:
Porţionează puiul şi pune-l la fiert pentru o oră, în apă cât să-l acopere, împreună cu ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina, piperul, foile de dafin, sarea.
Adună spuma din când în când.
Când carnea a fiert, strecoară şi dă deoparte legumele. Separat, fierbe mazărea. Tine gelatina în apă rece.
Când s-a înmuiat, scurge-o, adaug-o în supa de pui fierbinte şi amestecă.
In castronele, aşază rondele de morcov, mazăre fiartă şi fâşii de carne.
Toarnă din supa de pui cât să le acopere şi dă aspicul la rece cinci ore.
Aspic cu pui
Pofta buna!