Avocado crocant
PrinteazaAvocado crocant din: avocado, faina, oua, malai, pesmet, ulei de masline, boia, chilli, porumb, patrunjel, lamaie, ceapa, smantana, salsa, salata verde, ardei, tortilla.
- 2 avocado
- 75 g faina
- 2 oua
- 75 g mălai
- 75 g pesmet
- 1/2 lingură ulei de măsline
- un praf de boia
- un praf de chilli
- 6 linguri boabe de porumb
- patrunjel
- zeamă de lămâie
- 2 fire ceapă verde, tocată
- o jumătate de ardei gras
- foi de tortillâ
- salata verde
- salsa
- smantana
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Curăţă de coajă şi scoate sâmburii de la 2 avocado şi taie în 6 segmente.
Tăvăleşte bucăţile prin făină şi apoi scutură excesul.
Trece prin 2 ouă bătute şi apoi printr-un amestec de 75 g mălai şi 75 g pesmet. Repetă procedeul ca să îngroşi crusta.
Dă la cuptor, aşezat pe tava tapetată cu hârtie de copt, 10-15 minute, şi după 5 minute, stropeşte cu oul rămas.
Intr-un vas pe foc încinge 1/2 lingură ulei de măsline, adaugă un praf de boia şi un praf de chilii şi prăjeşte
6 linguri boabe de porumb.
Opreşte flacăra şi adaugă o mână de pătrunjel proaspăt tocat, puţină zeamă de lămâie, 2 fire ceapă verde, tocată,
şi o jumătate de ardei gras, tăiat felii.
Aşază pe foi de tortillâ frunze de salată verde ruptă, boabe de porumb şi câte 2 bucăţi de avocado.
Adaugă o lingură de salsa picăntă, smântână şi serveşte.
Avocado crocant
Pofta buna!