Avocado crocant

Printeaza

Avocado crocant din: avocado, faina, oua, malai, pesmet, ulei de masline, boia, chilli, porumb, patrunjel, lamaie, ceapa, smantana, salsa, salata verde, ardei, tortilla.

 

Ingrediente:Avocado_crocant

  • 2 avocado
  • 75 g faina
  • 2 oua
  • 75 g mălai
  • 75 g pesmet
  • 1/2 lingură ulei de măsline
  • un praf de boia
  • un praf de chilli
  • 6 linguri boabe de porumb
  • patrunjel
  • zeamă de lămâie
  • 2 fire ceapă verde, tocată
  • o jumătate de ardei gras
  • foi de tortillâ
  • salata verde
  • salsa
  • smantana

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Curăţă de coajă şi scoate sâmburii de la 2 avocado şi taie în 6 segmente.

Tăvăleşte bucăţile prin făină şi apoi scutură excesul.

Trece prin 2 ouă bătute şi apoi printr-un amestec de 75 g mălai şi 75 g pesmet. Repetă procedeul ca să îngroşi crusta.

Dă la cuptor, aşezat pe tava tapetată cu hârtie de copt, 10-15 minute, şi după 5 minute, stropeşte cu oul rămas.

Intr-un vas pe foc încinge 1/2 lingură ulei de măsline, adaugă un praf de boia şi un praf de chilii şi prăjeşte
6 linguri boabe de porumb.

Opreşte flacăra şi adaugă o mână de pătrunjel proaspăt tocat, puţină zeamă de lămâie, 2 fire ceapă verde, tocată,
şi o jumătate de ardei gras, tăiat felii.

Aşază pe foi de tortillâ frunze de salată verde ruptă, boabe de porumb şi câte 2 bucăţi de avocado.

Adaugă o lingură de salsa picăntă, smântână şi serveşte.

Avocado crocant

Avocado_crocant

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.