Avocado cu hamsii
PrinteazaAvocado cu hamsii din: hamsii, avocado, faina, sare, nucsoara, ulei, smantana, mustar, piper.
- 150 g hamsii
- 1 avocado
- 2 linguri cu făină
- nucşoară
- sare
Pentru sos:
- 2 gălbenuşuri
- 200 ml ulei
- 100 g smântână mai grasă
- 1 linguriţă cu muştar
- 2 linguriţe cu zeamă de lamaie
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu muştarul. Toarnă treptat uleiut şi zeama de lămâie. La final, adaugă smântâna şi lasă la rece 30 de minute.
Tăvăleşte prin făină peştii curăţaţi şi uscaţi şi rumeneşte-i în baie de ulei. Crestează avocado pe jumătate, pe lungime, şi îndepărtează samburele.
Repartizează uniform peştii peste jumătăţile de avocado şi serveşte cu sosul de maioneză.
Pofta buna!