Avocado cu pesto
PrinteazaAvocado cu pesto din: ulei, lamaie, miere, sare, piept de pui sau fibre de surimi, avocado, marar, creson si piper rosu.
Avocado este fructul arborelui Persea americana, care face parte din familia Lauraceae.Are o formă ovală sau sferică, o coajă de culoare verde închisă și o textură cremoasă la maturitate.
Carnea avocadoului este bogată în grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei
- sucul de la 1 lămâie
- 1 linguriţă miere
- sare
- 400 g piept de pui fiert sau fibre de surimi
- 2 fructe de avocado
- 2 legături mărar
- 2 linguri ulei de măsline
Decor:
- creson
- piper roşu
Mod de preparare:
Se amestecă 2 linguri ulei cu sucul de la 1 lămâie, 1 linguriţă miere şi sare.
Se dau prin maşina de tocat 400 g piept de pui fiert (sau se foloseşte aceeaşi cantitate de fibre de surimi) şi se aşază pe farfurii.
Se toarnă 1/2 din cantitatea de marinată.
Se taie jumătăţi 2 fructe de avocado, se golesc de sâmburi şi pulpa se taie felii, care se aşază deasupra cărnii.
Se stropesc cu restul de marinată.
Se toacă 2 legături mărar şi se pasează cu 2 linguri ulei de măsline. Crema pesto obţinută se aşază pe farfurii şi se decorează cu creson şi piper roşu.
Avocado cu pesto
Pofta buna!