Avocado umplut cu icre si ceapa
PrinteazaAvocado umplut cu icre si ceapa din: avocado, icre, ceapă, ulei, lămâie, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 avocado
- 50 g icre
- 1 ceapă
- 200 ml ulei
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie avocado pe jumătate, pe lungime, îndepărtează sâmburele şi o parte din pulpă. Spală icrele, sărează-le şi lasă-le la rece 30 de minute. Scurge apa care s-a format prin dizolvarea sării. Freacă icrele cu o linguriţă cu zeamă de lămâie.
Toarnă treptat uleiul, ca la maioneză, alternând cu zeamă de lămâie. Pentru a nu le schimba gustul, e preferabil să nu pui nici griş, nici miez de pâine, dar mare grijă, pentru că sunt mult mai grele.
Dacă icrele devin prea tari, adaugă o linguriţă cu apă rece sau zeamă de lămâie, care le albeşte şi le face spumoase. Adaugă ceapa tocată, umple jumătăţile de avocado cu ajutorul unui şpriţ şi presară piper. Decorează cu lămâie şi somon afumat.
Avocado umplut cu icre si ceapa
Pofta buna!
Interesanta reteta asta