Avocado umplut cu ton si masline
PrinteazaAvocado umplut cu ton
Ingrediente:
- o frunză de felină
- o conservă de ton în suc propriu (140g)
- 1 ou fiert tare
- două fructe de avocado bine coapte
- zeama de la o lămâie verde
- o haşmă tocată
- 2 linguri de maioneză cu ulei de măslige
- 4 sau 5 măsline negre tăiate bucăţele
- sare
- piper
Mod de preparare:
Avocado umplut cu ton si masline: Indepărtaţi frunzele ţelinei şi tocaţi-o mărunt. Scurgeţi tonul, apoi fărâmiţaţi-l. Tocaţi mărunt oul.
Tăiaţi fructele de avocado în două, scoateţi sâmburele şi stropiţi imediat cu zeamă de lămâie pentru a împiedica oxidarea.
Scoateţi pulpa de avocado, având grijă să păstraţi coaja intactă. Sfărâmaţi pulpa şi adăugaţi tonul, ceapa, oul fiert tare, maioneza, ţelina şi măslinele negre. Puneţi sare şi piper.
Umpleţi cojile de avocado şi puneţi la frigider cel puţin o oră înainte de servire.
Pofta buna!