Avocado umplut
PrinteazaAvocado umplut din: otet, suc de lamaie, sare, piper, ulei, avocado, unt, ceapa, usturoi, fungi de porumb sau ciuperci, epanzote sau patrunjel, chiles serranos, salata, branza, rosie.
Ingrediente:
pentru avocado:
- 1/4 de cană de oţet
- o lingură de suc de lămâie
- sare
- piper
- 1/2 de cană de ulei de măsline sau ulei vegetal
- 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi
- tăiate în două
pentru umplutură:
- 1/4 de cană de ulei de măsline
- 5 linguri şi 1/3 de unt
- o ceapă albă tocată
- 5 căţei de usturoi făcuţi piure
- 1 şi 1/3 căni de cuitlcoche (fungi de porumb) sau ciuperci foarte fin tocate
- 1/4 de cană de epazote sau pătrunjel tocat
- 3 chiles serranos tocaţi foarte fin
- sare
- piper
pentru ornat:
- 8 frunze de salată spălate şi ţinute la rece
- 16 felii de brânză proaspătă (fetta, ricotta)
- 16 felii de roşie
- 8 frunze tip epazote
Mod de preparare:
Mai întâi se pregăteşte avocado.
Se pun oţetul, sucul de lămâie, sarea şi piperul într-un vas de sticlă.
Se adaugă uleiul treptat, mixând până când s-au omogenizat foarte bine. Se adaugă compoziţia peste avocado, într-un vas de copt, larg.
Se lasă în frigider timp de o oră. între timp se prepară umplutura.
Se încing uleiul şi untul într-o tigaie medie.
Se adaugă ceapa, usturoiul, ciupercile, epazote şi chiles. Se sărează, după gust, cu sare şi piper.
Se lasă pe foc, amestecând ocazional, până când compoziţia se îngroaşă, cam 35-40 de minute.
Se lasă să se răcească.
Când se serveşte, se pune câte o frunză de salată pe fiecare farfurie.
Se aşază avocado în mijloc şi se decorează cu brânză şi roşii. S
e umplu jumătăţile de avocado cu ciuperci şi se aşază deasupra frunze de epazote.
Se serveşte cu orez mexican şi tostadas.
Poftă bună!