Tocinei din Bucovina din: cartofi, oua, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 oua 2 linguri faina ulei pentru prajit putina sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi spălaţi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ii laşi să se scurgă bine, îi pui într-un castron mare, presari o linguriţă rasă de sare […]
Baba de Bucovina
PrinteazaBaba de Bucovina din: faina, cacao, unt, zahar, amidon, faina de migdale, praf de copt, oua, unt, zahar, lamaie, fulgi de migdale.
- 280 g făină
- 20 g cacao
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 100 g amidon
- 100 g făină de migdale
- 5 g praf de copt
- 5 ouă
- 20 g unt pentru formă
Pentru glazură:
- un albuş
- 200 g zahăr
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Untul înmuiat la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul. Se adaugă ouăle bătute, apoi făina, amidonul, făina de migdale amestecate toate în prealabil cu praful de copt.
După amestecare aluatul se împarte în două şi într-o parte se pune cacaua cernută.
Se unge cu unt forma specială de babă, se toarnă amestecul cu cacao şi apoi cel fără cacao.
Se lasă forma la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 50 de minute, se scoate, se lasă la răcit şi se toarnă glazura făcută din amestecarea ingredientelor.
Se presară fulgi de migdale.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba radauteana ca-n Bucovina
Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama […]
Pofta buna!