Baba ganoush (reteta orientala)
PrinteazaBaba ganoush din: vinete, lamaie, tahini, usturoi, chimen, piper, sare, boia, ulei, patrunjel.
- două ceşti de vinete, feliate subţire
- trei linguri de suc de lămâie
- două linguri de tahini
- un căţel de usturoi, pisat
- o linguriţă de chimen
- o jumătate de linguriţă de piper negru
- sare după gust
- o linguriţă de boia de ardei, pentru garnisit
- o linguriţă de untdelemn de măsline, pentru garnisit
- două linguri de pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnisit
Mod de preparare:
Puneţi feliile de vinete într-un bol sau cratiţă şi acoperiţi-le cu două ceşti de apă sărată – o linguriţă de sare pentru fiecare ceaşcă de apă. Frăgeziţi vinetele lăsându-le în apa sărată, la frigider, peste noapte – între şase şi douăsprezece ore.
Scurgeţi vinetele de apă.
Puneţi vinetele, sucul de lămâie, tahini, usturoiul, chimenul, piperul şi sarea într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează.
Turnaţi mixtura în boluri de servit, presăraţi deasupra boia şi stropiţi cu puţin ulei de măsline. Garnisiţi cu pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!