Babaganush
PrinteazaO reteta de babaganoush din: vinete, tahini, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de chimen, sare si piper.
- 1 kg vinete
- 250 g tahini (pasta de susan)
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 1/2 pahar otet din vin alb
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita seminte de chimen
- sare
- piper
pentru decor:
- 1 lamaie
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Indeparteaza partea de la baza vinetelor, spală-le, usucă-le, taie-le în două pe lungime şi pune-le în cuptor împreună cu cepele necurăţate de coajă. Menţine în cuptor o temperatură constantă, în jur de 200° C, şi lasă legumele până când se înmoaie bine.
Când sunt gata, scoate-le din cuptor, curăţă-le de coajă şi pasează-le printr-o sită. Pune piureul obţinut într-un castron ceramic.
Incorporează, amestecând cu o lingură de lemn, pasta de susan, oţetul, usturoiul curăţat şi tocat mărunt, sare şi piper, după gust, uleiul de măsline turnat treptat în fir subţire şi seminţele de chimen.
Amestecă până când obţii o cremă netedă şi omogenă. Umple cu această cremă patru boluri, presară coajă rasă de lămâie şi pătrunjel tocat. Poţi servi preparatul cu pâine prăjită caldă.
Babaganush
Pofta buna!