Baccala cu crema de naut si fenicul

Printeaza

Baccala cu crema de naut si fenicul din: Baccala, fenicul, morcov, ţelină Apio, praz, năut, ulei de măsline extravirgin, rozmarin proaspăt, vin de Porto, vin alb, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg de Baccala
  • 1 fenicul
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de ţelină Apio
  • 1/2 praz
  • 300 g de năut
  • ulei de măsline extravirgin
  • rozmarin proaspăt
  • 1 lingură de vin de Porto
  • 1 lingură de vin alb
  • sare

Mod de preparare:

Preparaţi o supă de legume cu feniculul, morcovul, 2 tulpini de ţelină Apio şi jumătate de praz. Opăriţi si pasaţi năutul.

Scoateţi legumele şi o parte pasaţi-le obţinând o cremă de năut cu legume. Puneţi deoparte restul legumelor.

Intr-o cratiţă cu laturi mari încingeţi un pahar de ulei de măsline la 65 °C, stingeţi focul şi introduceţi fileul de baccalâ, tăiat în bucăţi mari.

Lăsaţi să se prăjească timp de 8 minute. Strângeţi sosul alb depus pe fundul cratiţei (albumina de la peşte).

Intr-o altă cratiţă, bateţi sosul la bain-marie cu două linguri de ulei, o lingură de vin de Porto, sare, o lingură de vin alb şi piureul de năut. Trebuie să obţineţi o compoziţie umflată bine.

Serviţi în farfurii adânci aşezând la bază crema de năut şi restul legumelor întregi iar deasupra bucăţile de peşte. La final, garnisiţi fiecare farfurie cu câteva fire de rozmarin.

Baccala cu crema de naut si fenicul

Baccala_cu_crema_de_naut_si_fenicul

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.