Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

Printeaza

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon din: foi de placinta, unt, migdale, fistic, nuca, zahar, miere, apa, scortisoara, zahar vanilinat, esenta de lamaie, apa de trandafiri, frisca, fructe.

Ingrediente:Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

  • două pachete foi de plăcintă
  • 200 g unt
  • 200 g migdale
  • 100 g fistic
  • 100 g miez de nucă
  • 200 g zahăr tos
  • 150 ml miere
  • 170 ml apă
  • scorţişoară
  • zahăr vanilinat
  • o linguriţă de esenţă de lămâie
  • apă de trandafiri
  • frişca
  • fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Foile de plăcintă se deconge­lează şi se împart în două părţi. Migdalele, fisticul şi nucile se toacă mărunt, se amestecă bine cu două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi o lin­guriţă de pudră de scorţişoară.

Se unge o tavă cu unt, se aşază prima parte de foi unsă fiecare cu unt topit, se presară jumătate din cantitatea de migdale, nuci şi fistic tocate.

Se aşază restul de foi unse fiecare separat, se unge ultima foaie cu unt, se porţionează sub formă de romburi sau pătrate şi se introduce în cuptorul încins. Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă foile prea tare.

într-o oală se pune la fiert apa cu mierea şi zahărul tos, se lasă să fiarbă până scade un pic siropul, se adaugă o linguriţă de apă de trandafiri şi esenţa de lămâie. Se scoate tava din cuptor, se tornă deasupra siropul fierbinte şi se lasă să se înmoaie.

Se serveşte rece, cu frişcă sau salată din fructe de sezon.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.