Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon
PrinteazaBaclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon din: foi de placinta, unt, migdale, fistic, nuca, zahar, miere, apa, scortisoara, zahar vanilinat, esenta de lamaie, apa de trandafiri, frisca, fructe.
- două pachete foi de plăcintă
- 200 g unt
- 200 g migdale
- 100 g fistic
- 100 g miez de nucă
- 200 g zahăr tos
- 150 ml miere
- 170 ml apă
- scorţişoară
- zahăr vanilinat
- o linguriţă de esenţă de lămâie
- apă de trandafiri
- frişca
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Foile de plăcintă se decongelează şi se împart în două părţi. Migdalele, fisticul şi nucile se toacă mărunt, se amestecă bine cu două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi o linguriţă de pudră de scorţişoară.
Se unge o tavă cu unt, se aşază prima parte de foi unsă fiecare cu unt topit, se presară jumătate din cantitatea de migdale, nuci şi fistic tocate.
Se aşază restul de foi unse fiecare separat, se unge ultima foaie cu unt, se porţionează sub formă de romburi sau pătrate şi se introduce în cuptorul încins. Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă foile prea tare.
într-o oală se pune la fiert apa cu mierea şi zahărul tos, se lasă să fiarbă până scade un pic siropul, se adaugă o linguriţă de apă de trandafiri şi esenţa de lămâie. Se scoate tava din cuptor, se tornă deasupra siropul fierbinte şi se lasă să se înmoaie.
Se serveşte rece, cu frişcă sau salată din fructe de sezon.
Poftă bună!