Baclava cu mere şi coacăze

Printeaza

Baclava cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie, portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon, cuisoare si zahar vanilat.

Ingrediente:Baclava_cu_mere_si_coacaze

  • un pachet foi de placinta
  • doua mere
  • 400 g coacaze rosii
  • o lamaie
  • o portocala
  • 60 g zahar
  • 200 g migdale
  • 100 g fistic
  • 120 g miere
  • 130 g unt
  • 10 g scortisoara
  • 2 g nucsoara
  • 2 g cardamon
  • 2 g cuisoare
  • 3 pliculete zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe şi se taie cuburi. Coacăzele se spală, se curăţă de codiţe şi se pun peste mere. Se pun într-un bol, se presară cuişoarele, nucşoara, carda- monul şi jumătate din scorţişoară.

Se adaugă zahărul şi migdalele şi se pasează cu un blender până se obţine un amestec mai gros.Foile de plăcintă se ung cu unt topit amestecat cu restul de scorţişoară şi zahărul vanilinat, se aşază jumătate din ele una peste alta şi se pun într-o tavă unsă cu unt.

Se presară sau se toarnă deasupra umplutura, se acoperă toată foia apoi deasupra se aşază restul de foi. Se crestează sub diferite forme, se coace la foc mediu 25-30 de minute apoi se lasă să se răcească. Se fierbe un sirop din miere, suc de lamaie si portocale si se toarna peste baclava.

Baclava cu mere şi coacăze

Baclava_cu_mere_si_coacaze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.