Baclava cu nuca, scortisoara si lamaie

Printeaza

Baclava cu nuca, scortisoara si lamaie din: foi de plăcintă, nuci, scorţişoară, zahăr, unt, zahar brun, zeama de lamaie.

Baclava_cu_nuca_scortisoara_si_lamaie

Ingrediente:

  • 2 pachete foi de plăcintă
  • 500 g nuci măcinate
  • 1 lingură scorţişoară
  • 50 g zahăr
  • 300 g unt topit

Pentru sirop:

  • 1 l apă
  • 300 g zahăr brun
  • zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Amesteci miezul de nucă împreună cu zahărul şi scorţi­şoara.

Ungi cu unt o tavă de ara­ gaz şi aşezi în ea două foi de plăcintă unse, fie­care în parte, cu unt, apoi presari din amestecul de nuci, după zece foi pui umplutură în strat mai gros, acoperi apoi cu celelalte foi, două câte două, aşa cum ai început, pe care le ungi şi presari miez de nucă.

Ultimul strat trebuie să fie de foi. Tai baclavaua dreptunghiuri, cu vârful unui cuţit foarte ascuţit, şi o dai la cup­torul încins aproximativ 40 de minute.

între timp, prepari siropul. Pui toate ingredi­entele într-un vas şi le fierbi, la foc mic, cât timp ţii prăjitura la cuptor. O scoţi şi torni siropul fierbinte peste ea.

Baclava cu nuca, scortisoara si lamaie

Baclava_cu_nuca_scortisoara_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.