Baclava cu nuca, scortisoara si lamaie
PrinteazaBaclava cu nuca, scortisoara si lamaie din: foi de plăcintă, nuci, scorţişoară, zahăr, unt, zahar brun, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 2 pachete foi de plăcintă
- 500 g nuci măcinate
- 1 lingură scorţişoară
- 50 g zahăr
- 300 g unt topit
Pentru sirop:
- 1 l apă
- 300 g zahăr brun
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci miezul de nucă împreună cu zahărul şi scorţişoara.
Ungi cu unt o tavă de ara gaz şi aşezi în ea două foi de plăcintă unse, fiecare în parte, cu unt, apoi presari din amestecul de nuci, după zece foi pui umplutură în strat mai gros, acoperi apoi cu celelalte foi, două câte două, aşa cum ai început, pe care le ungi şi presari miez de nucă.
Ultimul strat trebuie să fie de foi. Tai baclavaua dreptunghiuri, cu vârful unui cuţit foarte ascuţit, şi o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute.
între timp, prepari siropul. Pui toate ingredientele într-un vas şi le fierbi, la foc mic, cât timp ţii prăjitura la cuptor. O scoţi şi torni siropul fierbinte peste ea.
Baclava cu nuca, scortisoara si lamaie
Pofta buna!