Baclava cu seminte de floarea-soarelui si susan
PrinteazaBaclava cu seminte de floarea-soarelui si susan din: foi de placinta, seminte de floarea-soarelui, susan, glucoza lichida, apa, scortisoara.
- foi de plăcintă (un pachet mare)
- 300 g seminţe floarea-soarelui
- 200 g seminţe susan
- 350 g glucoză lichidă
- 100 ml apă clocotită
- 3 linguri scorţişoară
Mod de preparare:
Prăjeşti seminţele în tigaie, adaugi scorţişoara şi glucoza lichidă, împreună cu apa. Cu această compoziţie umpli foile de plăcintă. Prima dată pui 4 foi, le ungi pe fiecare cu ulei, adaugi apoi compoziţie şi încă 3 foi, unse cu ulei.
Rulezi şi ungi apoi rulada cu ulei. Rulourile astfel formate le pui într-o tavă şi le coci 30 de minute, iar când sunt gata, le scoţi şi le tai bucăţi. Torni peste ele glucoză lichidă.
Pofta buna!