Baclava de casa cu miere
PrinteazaBaclava de casa cu miere din: miere, unt, lapte, sare, zahar vanilat, lamaie, drojdie, zahar, faina, oua, nuca.
Pentru aluat:
- 175 g miere polifloră
- 250 g unt topit
- 200 ml lapte
- un praf sare
- un plic zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- drojdie de mărimea unei nuci
- o linguriţă zahăr
- 500 g făină
Pentru umplutură:
- 5 ouă
- 175 g miere
- 600-700 g nucă măcinată
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas drojdia cu o linguriţă de zahăr, cu 2-3 linguri de lapte călduţ, puţină făină si se lasă la dospit, 15-20 de minute, lângă o sursă de căldură.
Se freacă mierea uşor încălzită, cu untul topit, se adaugă laptele călduţ, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, maiaua si făina cernută. Se frământă un aluat potrivit de moale. Se acoperă şi se lasă să crească 30 de minute.
Se împarte aluatul în 6-7 părţi egale şi se întind uniform, în strat subţire. Se coc pe dosul tăvii tapetate cu hârtie pentru copt.
Intre timp, se prepară umplutura. Se separă ouăle, se freacă gălbenuşurile cu mierea şi se adaugă nucile măcinate. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în compoziţia de nuci. Crema se fierbe la baie de aburi până capătă consistenţa unei creme caramel. Se întinde apoi pe foi, se presează bine şi se ornează cu miere.
Se lasă la frigider 2-3 ore.
Baclava de casa cu miere
Pofta buna!