Baclava: Ingrediente: 500 g nuci măcinate 750 g zahăr 3 pahare apă 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet de unt 1 plic zahăr vanilat sucul de la 1 lămâie Cum se prepara Baclava: Pofta buna! Incoming search terms:video cum se prepara baclavaoa
Baclava din fidea cu fistic
PrinteazaBaclava din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si migdale.
Poate iti place si:
- o punga fidea
- 250 g unt
pentru umplutura:
- 250 g fistic macinat
- 150 g maestec de fistic si migdale
Mod de preparare:
Se pune fideaua într-un castron si se sfărâmă cu degetele. Se topeşte untul, se lasă un pic să se răcească şi apoi se toarnă peste fidea. Se amestecă cu degetele pentru ca fideaua să se impregneze cu unt.
Pe o foaie de aluminiu se asază fideaua cu unt într-un pat uniform.
Se presară fistic măcinat pe toată suprafaţa si apoi se pune amestecul de fistic şi migdale întregi. Se rulează cu foaia de aluminiu, se răsucesc capetele si se pune la frigider pentru o oră.
Se scoate rulada de la frigider, se taie rondele care se asază în tava de copt. Se coc la foc mare pentru 20 de minute.
Baclava din fidea cu fistic
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Pofta buna!
Baclavaua e prea dulce pentru gustul meu