Baclava cu fructe uscate

Printeaza

Baclava cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de flori de portocal, unt.

Ingrediente:

  • un pachet foi de placinta
  • 200 g smochine
  • 200 g fructe de goji
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

In apă caldă se pun fructele de goji si se lasă 30 de minute să se rehidrateze. Intre timp, se pregătesc foile care se împart în două.

In tava de copt se asază un prim strat de foi care se ung cu unt topit între ele, la fiecare două-trei foi.

Fructele de goji si smochinele se trec prin maşina de tocat şi, apoi, pasta de fructe se umezeşte cu două linguri de apă de portocal.

Deasupra primului strat de foi se repartizează umplutura de fructe si se acoperă cu al doilea strat de foi care se unge cu unt topit, de asemenea la două-trei foi.

Se dă la cuptor pentru 20 de minute.

 

Baclava cu fructe uscate

Baclava_cu_fructe_uscate

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Delicioasa baclavaua asta

  2. Buna, buna rau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.