Baclava libaneza
PrinteazaBaclava libaneza din: fistic, zahar, unt, scortisoara, miere.
- 500 g foi de plăcintă
- 500 g fistic crud
- 120 g zahăr
- 300 g unt nesărat
- o linguriţă scorţişoară
- 500 g miere de tei
- 500 ml apă de trandafiri
Mod de preparare:
Se mixează fisticul şi apoi se pune într-un vas unde se amestecă bine cu zahărul şi scorţişoara. I se adaugă apă de trandafiri, puţin câte puţin doar cât să devină o pastă.
Se topeşte untul, se unge tava de copt cu puţin unt topit, se aşază o foaie, se unge cu unt.
Se aşază apoi 250 g foi, se ung cu unt, se pune umplutura, se acoperă cu restul de foi, se ung cu unt. Se taie excesul de foi care rămâne pe margine şi se taie pătrate sau romburi cu un cuţit bine ascuţit.
Se lasă la cuptor pentru o oră.
Intre timp, mierea şi apa de trandafiri se dau în clocot şi se toarnă deasupra prăjiturii imediat ce este scoasă din cuptor. Se lasă până a doua zi, când se serveşte.
Pofta buna!