Baclava libaneza

Printeaza

Baclava libaneza din: fistic, zahar, unt, scortisoara, miere.

Ingrediente:Baclava libaneza

  • 500 g foi de plăcintă
  • 500 g fistic crud
  • 120 g zahăr
  • 300 g unt nesărat
  • o linguriţă scorţişoară
  • 500 g miere de tei
  • 500 ml apă de trandafiri

 

Mod de preparare:

Se mixează fisticul şi apoi se pune într-un vas unde se amestecă bine cu zahărul şi scorţişoara. I se adaugă apă de trandafiri, puţin câte puţin doar cât să devină o pastă.

Se topeşte untul, se unge tava de copt cu puţin unt topit, se aşază o foaie, se unge cu unt.

Se aşază apoi 250 g foi, se ung cu unt, se pune umplutura, se acoperă cu restul de foi, se ung cu unt. Se taie excesul de foi care rămâne pe margine şi se taie pătrate sau romburi cu un cuţit bine ascuţit.

Se lasă la cuptor pentru o oră.

Intre timp, mierea şi apa de trandafiri se dau în clocot şi se toarnă deasupra prăjiturii imediat ce este scoasă din cuptor. Se lasă până a doua zi, când se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.