Baclava Tradiționala cu nuca din: foi de baclava, unt, nuci, scortisoara, zahar, apa, suc de lamaie, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 1 pachet de foi de baclava (aprox. 450 g) 200 g unt topit 300 g nuci măcinate 1 linguriță scorțișoară măcinată Pentru sirop: 500 g zahăr 250 ml apă 1 lingură suc de lămâie 2-3 cuisoare […]
Baclava cu nuca si scortisoara
PrinteazaBaclava cu nuca si scortisoara din: foi de placinta, unt topit, nuca, scortisoara, zahar, nucsoara, fistic, apa, miere, lamaie.
- 2 pachete de foi de plăcintă
- 250 g unt topit
- 300 g nucă
- 3 linguriţe de scorţişoară
- 50 g zahăr
- nucşoară
- 50 g fistic măcinat
Ingrediente pentru sirop:
- 300 g zahăr
- 300 ml apă
- 5 linguri de miere
- 1 lămâie mică
Mod de preparare:
Pune nuca într-o tavă şi dă-o la cuptor câteva minute, până se simte aroma inconfundabilă.
Las-o la răcit, apoi macin-o fin. Adaugă scorţişoara, zahărul şi un vârf de cuţit de nucşoară.
Desfă un pachet de foi şi aşază-l între două prosoape, ia cu grijă câte o foaie, unge-o cu untul călduţ şi aşaz-o într-o tavă mai adâncă. Pentru bază, suprapune 9-10 foi unse foarte bine.
Pune un strat de amestec de nucă, 5-6 foi unse, din nou nucă, apoi foi, până se termină ingredientele.
Ultimul strat să fie de foi (cel puţin 4-5) unse foarte bine.
Dă baclavaua la rece vreo 45 de minute, apoi tai-o în pătrate sau romburi potrivite.
Toarnă untul rămas peste marginile tăiate (dacă nu-ţi ajunge pentru toată tava, mai topeşte 50-100 g), presară deasupra fisticul măcinat şi dă la cuptor o jumătate de oră sau până când baclavaua căpătă o culoare aurie.
Intre timp, pregăteşte siropul. Pune pe foc apa cu zahărul şi lasă până când formează un sirop legat. A
daugă zeama de lămâie strecurată şi ţine pe foc cinci minute. Dă deoparte, iar când s-a răcorit siropul, pune mierea şi amestecă.
Scoate baclavaua şi toarnă siropul. Acoperă cu un prosop de bumbac umed şi las-o la răcit.
Este mult mai bună a doua zi.
Baclava cu nuca si scortisoara
Pofta buna!
Baclava Tradiționala cu nuca
Pofta buna!